Search
  • heiditohmola

Elämä jatkuu

On ollut suuri ilo pyöräyttää kerhot jälleen käyntiin koronaviruksen karanteenien jälkeen. Lasten ja varhaisnuorten iloinen nauru on täyttänyt kerhotilat kesäkuun aikana ja viimeisellä viikolla kesäkuuta vietämme lukuvuoden päättäjäisiä. Mutta kaikki eivät iloitse ja naura Israelissa.


Usein palvelutehtäväni aikana olen joutunut miettimään sitä rajoitteellisuutta, mikä ihmisten auttamisessa ja tavoittamisessa on. On niin paljon tarpeita ja puutteita ympärillä, ja tuntuu, että vaikka yrittää tehdä mahdollisuuksien mukaan, se tuntuu niin pieneltä. Jumalan sana kuitenkin muistuttaa meitä olemaan uskollisia vähässä. Se riittää mitä olemme ja mitä meillä on. On armollista muistuttaa itseään ja kanssakulkijoita siitä että Jumala ottaa käyttöönsä lahjammme ja aikamme juuri nyt ja Hän antaa meille tarvittavat lahjat ja työvälineet kaikkeen tarvittavaan.

Toukokuussa järjestin ruoanjakoprojektin Jerusalemin romaaniperheille, yhteistyössä Domari-keskuksen kanssa. Kysyin Amounilta, keskuksen johtajalta, mitkä ovat suurimmat haasteesi näinä viikkoina? Hän vastasi kirkkaalla äänellä:"Ruut, ihmisillä ei ole enää rahaa ruokaan. Heillä on nälkä ja sydämeni särkyy kun meillä ei ole tarpeeksi mahdollisuutta auttaa heitä." Muutama päivä tapaamisemme jälkeen vein Domari-keskukseen autolastillisen ruoka-avustuskasseja, joista jokaisen sisältö riittää ehkä n. kuukaudeksi, riippuen perheen koosta.

"Pienistä puroista syntyy iso virta."

"Jos voit auttaa, auta. Se voi pelastaa jonkun elämän tragedian ja se voi saada aikaan hyvän ketjun, jossa tulevat sukupolvet saavat elää parempaa elämää."

"Se, joka pelasta yhden elämän, pelastaa koko maailman." Talmud

Työ jatkuu ja näky syvenee. Korona-aika on pysäyttänyt ja tarkentanut työn merkittävyyttä.

"Koittaa aika sanoo Herra Jumala, jolloin minä lähetän maahan nälän. 

En leivän nälkää, en veden janoa, vaan Herran sanan kuulemisen nälän." 

Aamos 8:11

Tähän nälkään haluamme olla tarjoamassa Jumalan Sanaa, Jerusalemissa, Israelissa ja koko Lähi-Idän alueella. 


Taivaan Isän suurta siunausta teille kaikille ja siunattua kesälomaa!33 views0 comments

Recent Posts

See All
finalsarigim2.jpg